Beljakovinski dan je prvi v vsakem ciklu 90 dnevne ločevalne diete. Prav beljakovine so tiste, ki jih je treba najbolj strogo ločiti od preostale hrane (torej od škroba in od ogljikovih hidratov).

Potek beljakovinskega dneva:

Za zajtrk pojeste 2 enaka sadeža. Za kosilo pojeste beljakovine v količini enega krožnika in 1 manjši kos kruha (ca. 100g, najbolje polnozrnat). Če se le da, je bolje ta kruh izpustiti. Za večerjo pojeste polovico kosila (če težko jeste 2x isto v enem dnevu, lahko za večerjo jeste tudi druge beljakovine, ampak v manjši količini kot za kosilo).

Dovoljena živila:

  • meso
  • morska hrana (ribe, školjke, lignji, škampi…)
  • jajca
  • mleko in vsi mlečni izdelki (sir, skuta, navadni jogurt (ne sadni!), smetana (sladka in kisla))
  • tofu
  • sojino mleko
  • beljakovinske omake (smetanova z gobami, carbonara, bolognese…)

Dovoljena so tudi vsa nevtralna živila.

Predloge in recepte za različne jedi, ki jih lahko jeste na beljakovinski dan, najdete na strani Beljakovinski dan recepti.

Pa dober tek 🙂

Beljakovinski dan je prvi v vsakem ciklu 90 dnevne ločevalne diete. Prav beljakovine so tiste, ki jih je treba najbolj strogo ločiti od preostale hrane (torej od škroba in od ogljikovih hidratov).

Potek beljakovinskega dneva:

Za zajtrk pojeste 2 enaka sadeža. Za kosilo pojeste beljakovine v količini enega krožnika in 1 manjši kos kruha (ca. 100g, najbolje polnozrnat). Če se le da, je bolje ta kruh izpustiti. Za večerjo pojeste polovico kosila (če težko jeste 2x isto v enem dnevu, lahko za večerjo jeste tudi druge beljakovine, ampak v manjši količini kot za kosilo).

Dovoljena živila:

  • meso
  • morska hrana (ribe, školjke, lignji, škampi…)
  • jajca
  • mleko in vsi mlečni izdelki (sir, skuta, navadni jogurt (ne sadni!), smetana (sladka in kisla))
  • tofu
  • sojino mleko
  • beljakovinske omake (smetanova z gobami, carbonara, bolognese…)

Dovoljena so tudi vsa nevtralna živila.

Predloge in recepte za različne jedi, ki jih lahko jeste na beljakovinski dan, najdete na strani Beljakovinski dan recepti.

Pa dober tek 🙂