Beljakovinska pica
Beljakovinsko testo
500g cvetače
120g naribanega sira
2 jajci
Nadev
pelati z origanom
piščančja prsa, šunka ali drug nadev po okusu
nariban sir
narezani sveži šampinjoni
Priprava testa
Cvetačo natrgamo na kose in jo skuhamo. Nato jo na grobo sesekljamo (izgledati mora podobno kot riž). Najbolje je uporabiti kar električni mešalnik, vendar moramo paziti, da cvetače ne spasiramo popolnoma. Ko cvetačo nasekljamo, jo preložimo na čisto krpo in jo karseda osušimo. Nato jo dobro zmešamo z naribanim sirom in jajci in dobljeno maso razporedimo v pekač. Debelina naj bo približno 0,5 cm. Dobro je uporabiti teflonski pekač ali peki papir, saj se testo sicer lahko prime in se potem trga, ko ga želimo vzeti iz pekača.
Ko maso zmešamo, še ni povezana, strukturo testa dobi šele med pečenjem. Zato testo v pekaču najprej pečemo približno 10 minut pri 200°C, da se lepo zapeče in poveže, ko se sir malo raztopi in tako dobimo pravo testo, kakršno je prikazano na spodnji sliki.
Beljakovinska pica
Beljakovinsko testo
500g cvetače
120g naribanega sira
2 jajci
Nadev
pelati z origanom
piščančja prsa, šunka ali drug nadev po okusu
nariban sir
narezani sveži šampinjoni
Priprava testa
Cvetačo natrgamo na kose in jo skuhamo. Nato jo na grobo sesekljamo (izgledati mora podobno kot riž). Najbolje je uporabiti kar električni mešalnik, vendar moramo paziti, da cvetače ne spasiramo popolnoma. Ko cvetačo nasekljamo, jo preložimo na čisto krpo in jo karseda osušimo. Nato jo dobro zmešamo z naribanim sirom in jajci in dobljeno maso razporedimo v pekač. Debelina naj bo približno 0,5 cm. Dobro je uporabiti teflonski pekač ali peki papir, saj se testo sicer lahko prime in se potem trga, ko ga želimo vzeti iz pekača.
Ko maso zmešamo, še ni povezana, strukturo testa dobi šele med pečenjem. Zato testo v pekaču najprej pečemo približno 10 minut pri 200°C, da se lepo zapeče in poveže, ko se sir malo raztopi in tako dobimo pravo testo, kakršno je prikazano na spodnji sliki.