Gobe po kitajsko
Za 2 osebi:
- 500g gob (mešanih gob ali šampinjonov)
- 1 čebula
- 1 zelena paprika
- 2 stroka česna
- bambus
- kalčki
- 1 manjši korenček
- sojina in teriyaki omaka
- čili po okusu
- neslani arašidi
Čebulo in papriko narežemo na večje rezine, korenček nastrgamo, gobe narežemo na velike kose (med kuhanjem se namreč precej skrčijo). Na žlici sezamovega olja v voku na hitro prepražimo vso zelenjavo in dodamo gobe. Pražimo nekaj minut, da se gobe malo popečejo, nato pa dodamo arašide (4-6 velikih žlic), po okusu prelijemo s teriyaki omako in dodamo še malo temne sojine omake, nato pa vse dobro premešamo in pražimo še nekaj minut. Česen stisnemo in ga dodamo na koncu, ko je jed že pripravljena, po želji pa lahko dodamo tudi malo čilija, na hitro premešamo in postrežemo.
Gobe po kitajsko
Za 2 osebi:
- 500g gob (mešanih gob ali šampinjonov)
- 1 čebula
- 1 zelena paprika
- 2 stroka česna
- bambus
- kalčki
- 1 manjši korenček
- sojina in teriyaki omaka
- čili po okusu
- neslani arašidi
Čebulo in papriko narežemo na večje rezine, korenček nastrgamo, gobe narežemo na velike kose (med kuhanjem se namreč precej skrčijo). Na žlici sezamovega olja v voku na hitro prepražimo vso zelenjavo in dodamo gobe. Pražimo nekaj minut, da se gobe malo popečejo, nato pa dodamo arašide (4-6 velikih žlic), po okusu prelijemo s teriyaki omako in dodamo še malo temne sojine omake, nato pa vse dobro premešamo in pražimo še nekaj minut. Česen stisnemo in ga dodamo na koncu, ko je jed že pripravljena, po želji pa lahko dodamo tudi malo čilija, na hitro premešamo in postrežemo.