Polnjena piščančja prsa

Sestavine za 4 osebe

800 g piščančjih prsi brez kosti
50 g pesta
100 g sirnega namaza
sol, poper
olivno olje

Navodila

Pečico segrejemo na 200°C.

V majhni skledici zmešamo pesto in sirni namaz.

V vsako polovico piščančjih prsi po dolžini zarežemo globok žepek. Namaz enakomerno razporedimo med vsemi piščančjimi prsmi in žepke kolikor gre zapremo. Če se nam zgodi, da smo prsa prerezali preveč sta nam tako ostala dva zrezka namesto enega žepka, lahko namaz preprosto razporedimo po spodnjem kosu in ga nato pokrijemo z zgornjim kosom.

Vsa polnjena prsa premažemo z malo olivnega olja, po okusu solimo in popramo in v pečici pečemo približno 30 minut, dokler ni meso prepečeno. Če je meso od zunaj že porjavelo, znotraj pa še ni pečeno, lahko pekač pokrijemo z aluminijasto folijo, da se površina mesa ne zažge.

Polnjena piščančja prsa postrežemo s solato po izbiri.

Polnjena piščančja prsa

Sestavine za 4 osebe

800 g piščančjih prsi brez kosti
50 g pesta
100 g sirnega namaza
sol, poper
olivno olje

Navodila

Pečico segrejemo na 200°C.

V majhni skledici zmešamo pesto in sirni namaz.

V vsako polovico piščančjih prsi po dolžini zarežemo globok žepek. Namaz enakomerno razporedimo med vsemi piščančjimi prsmi in žepke kolikor gre zapremo. Če se nam zgodi, da smo prsa prerezali preveč sta nam tako ostala dva zrezka namesto enega žepka, lahko namaz preprosto razporedimo po spodnjem kosu in ga nato pokrijemo z zgornjim kosom.

Vsa polnjena prsa premažemo z malo olivnega olja, po okusu solimo in popramo in v pečici pečemo približno 30 minut, dokler ni meso prepečeno. Če je meso od zunaj že porjavelo, znotraj pa še ni pečeno, lahko pekač pokrijemo z aluminijasto folijo, da se površina mesa ne zažge.

Polnjena piščančja prsa postrežemo s solato po izbiri.