Morski sadeži na kitajski način
400g očiščenih lignjev
300g očiščenih kozic
1 čebula
1 zelena paprika
2 stroka česna
bambus
kalčki
1 manjši korenček
sojina omaka
čili po okusu
Čebulo in papriko narežemo na večje rezine, korenček nastrgamo, lignje narežemo na 0,5 cm široke obročke. Na žlici sezamovega olja v voku na hitro prepražimo zelenjavo in dodamo lignje in kozice. Pražimo nekaj minut, da se morski sadeži malo popečejo, nato pa po okusu prelijemo s sojino omako. Česen stisnemo in ga dodamo na koncu, ko so lignji čisto kuhani, potresemo s sezamom, po želji pa lahko dodamo tudi malo čilija.
Nasveti za pripravo
Pri nakupu kozic se zavedajte, da se pri kuhanju zelo skrčijo, zato je bolje kupiti nekoliko večje kozice.
Morski sadeži med kuhanjem spustijo veliko vode, zato v celoti ne povre. Lahko sicer počakamo, da povre, vendar se lahko zgodi, da je zelenjava zato na koncu razkuhana. Če se želite temu izogniti, lahko morske sadeže na začetku pražite same, da spustijo tekočino, ki jo lahko odlijete, preden dodate zelenjavo.
K tej jedi se odlično poda žlica kisle smetane, ki jo dodamo, ko imamo jed že na krožniku pred seboj.
Za hitro pripravo lahko namesto sveže zelenjave uporabimo kar poljubno zamrznjeno mešanico kitajske zelenjave.
Morski sadeži na kitajski način
400g očiščenih lignjev
300g očiščenih kozic
1 čebula
1 zelena paprika
2 stroka česna
bambus
kalčki
1 manjši korenček
sojina omaka
čili po okusu
Čebulo in papriko narežemo na večje rezine, korenček nastrgamo, lignje narežemo na 0,5 cm široke obročke. Na žlici sezamovega olja v voku na hitro prepražimo zelenjavo in dodamo lignje in kozice. Pražimo nekaj minut, da se morski sadeži malo popečejo, nato pa po okusu prelijemo s sojino omako. Česen stisnemo in ga dodamo na koncu, ko so lignji čisto kuhani, potresemo s sezamom, po želji pa lahko dodamo tudi malo čilija.
Nasveti za pripravo
Pri nakupu kozic se zavedajte, da se pri kuhanju zelo skrčijo, zato je bolje kupiti nekoliko večje kozice.
Morski sadeži med kuhanjem spustijo veliko vode, zato v celoti ne povre. Lahko sicer počakamo, da povre, vendar se lahko zgodi, da je zelenjava zato na koncu razkuhana. Če se želite temu izogniti, lahko morske sadeže na začetku pražite same, da spustijo tekočino, ki jo lahko odlijete, preden dodate zelenjavo.
K tej jedi se odlično poda žlica kisle smetane, ki jo dodamo, ko imamo jed že na krožniku pred seboj.
Za hitro pripravo lahko namesto sveže zelenjave uporabimo kar poljubno zamrznjeno mešanico kitajske zelenjave.