Goveja jetrca z jajci

Za 2 osebi:

600 g govejih jeter

4 jajca

1 velika čabula

2 stroka česna

4 velike žlice nasekljanega peteršilja

Jetra narežemo na manjše za grižljaj velike koščke. Čebulo narežemo na tanke rezine. V malo globlji ponvi na olivnem olju (lahko tudi na žlici masla) toliko popražimo jetra in čebulo, da je meso enakomerno popečeno iz vseh strani, čebula pa lepe zlate barve. Medtem ko pražimo meso lahko v posodici zmešamo jajca, ki jih nato dodamo mesu. Stisnemo ali nasekljamo česen in peteršilj in ju dodamo mešanici ter vse skupaj dobro premešamo, da se še jajca popečejo. Solimo in popramo po okusu ter postrežemo.

Goveja jetrca z jajci

Za 2 osebi:

600 g govejih jeter

4 jajca

1 velika čabula

2 stroka česna

4 velike žlice nasekljanega peteršilja

Jetra narežemo na manjše za grižljaj velike koščke. Čebulo narežemo na tanke rezine. V malo globlji ponvi na olivnem olju (lahko tudi na žlici masla) toliko popražimo jetra in čebulo, da je meso enakomerno popečeno iz vseh strani, čebula pa lepe zlate barve. Medtem ko pražimo meso lahko v posodici zmešamo jajca, ki jih nato dodamo mesu. Stisnemo ali nasekljamo česen in peteršilj in ju dodamo mešanici ter vse skupaj dobro premešamo, da se še jajca popečejo. Solimo in popramo po okusu ter postrežemo.