Pražene gobe z zelenjavo
Za 2 osebi:
- 500g mešanih gob (ali šampinjonov)
- 1 bučka
- 1 srednje velika čebula
- 3 zvrhane žlice kaper
- sol, poper, peteršilj, česen
Gobe in bučke narežemo na manjše koščke, čebulo narežemo na rezine. Na malo olivnega olja najprej malo popečemo gobe, nato dodamo čebulo in kapre, malo pražimo in nazadnje dodamo še narezane bučke. Pražimo, dokler niso vse sestavine lepo popečene. Po okusu začinimo s soljo, poprom, nasekljanim peteršiljem in česnom, vse dobro premešamo in postrežemo.
Če nimamo na voljo svežih gob, lahko uporabimo tudi zamrznjene mešanice gob (npr. Ledo ali Notre Jardin).
Pražene gobe z zelenjavo
Za 2 osebi:
- 500g mešanih gob (ali šampinjonov)
- 1 bučka
- 1 srednje velika čebula
- 3 zvrhane žlice kaper
- sol, poper, peteršilj, česen
Gobe in bučke narežemo na manjše koščke, čebulo narežemo na rezine. Na malo olivnega olja najprej malo popečemo gobe, nato dodamo čebulo in kapre, malo pražimo in nazadnje dodamo še narezane bučke. Pražimo, dokler niso vse sestavine lepo popečene. Po okusu začinimo s soljo, poprom, nasekljanim peteršiljem in česnom, vse dobro premešamo in postrežemo.
Če nimamo na voljo svežih gob, lahko uporabimo tudi zamrznjene mešanice gob (npr. Ledo ali Notre Jardin).