Solata z morskimi sadeži
Za 2 osebi:
800g hobotnice
8 lignjev
2 pesti velikih gamberov
črne olive (narezane)
kapre
česen
olivno olje
kis
Hobotnico kuhamo tako dolgo, da je čisto mehka (vilica mora iti čisto gladko skozi lovke in sredino). Lignje in gambere kuhamo približno 10 min, odvisno od velikosti. Ko se ohladijo hobotnico in lignje narežemo na za grižljaj velike kose. Dodamo gambere, kapre, narezane črne olive, česen, prelijemo s kisom in malo olivnega olja in dobro premešamo. Za 1 uro postavimo v hladilnik.
Solata z morskimi sadeži
Za 2 osebi:
800g hobotnice
8 lignjev
2 pesti velikih gamberov
črne olive (narezane)
kapre
česen
olivno olje
kis
Hobotnico kuhamo tako dolgo, da je čisto mehka (vilica mora iti čisto gladko skozi lovke in sredino). Lignje in gambere kuhamo približno 10 min, odvisno od velikosti. Ko se ohladijo hobotnico in lignje narežemo na za grižljaj velike kose. Dodamo gambere, kapre, narezane črne olive, česen, prelijemo s kisom in malo olivnega olja in dobro premešamo. Za 1 uro postavimo v hladilnik.